
Burun Estetiği Ameliyat Süreci Nasıldır?
Burun estetik ameliyatı karar verme aşamasından başlayarak doktor seçimi yeni oluşturulacak burun şekline karar verme, ameliyat sonrası erken dönem şişlik, pansumanlar ve sonrasındaki uzun dönem iyileşme süreci olmak üzere birbirinden farklı bir çok basamak içerir.
Ameliyat karar verme Süreci
Bu sürecin ilk basamağı olan karar verme süreci kimi zaman son derece hızlı ve kendinden emin adımlarla olabilmekte, kimi zaman da çeşitli nedenlerle uzun yıllar alabilmektedir. Aile bireylerimizin ve yakın arkadaşlarımızın ameliyat kararımıza destek olması süreci kısaltırken ameliyat olmanızı istemeyen sevdikleriniz karar vermenizi zorlaştırabilirler. Bir çok kişi burun şeklinden şikayetçi olup yüzünün daha güzel görünmesini isteyerek bu ameliyata karar verirken çevresindeki kişilerin tepkisi nedeniyle sağlık sorunları nedeniyle ameliyat oluyorum diyerek bu engeli aşmaktadır.
İsteklerinizi anlayan ve yüzünüze uygun burun şeklini yapacak olan doktorunuza karar verdikten sonra ameliyat hazırlık süreci başlamış olacaktır. Bu aşamada doktorunuz size ameliyat öncesi hazırlıklar konusunda ayrıntılı bilgi verecektir. Genel anesteziyle yapılacak olan ameliyatlar öncesinde bir çok kan tetkiki yapılarak anestezi doktoru tarafından muayeneniz yapılır. Ancak daha önceden yara iyileşmenizde ya da kanama probleminiz varsa mutlaka doktorunuzu bu konuda uyarmalısınız. Özellikle ameliyat öncesi ve sonrası dönemde sigara içmemeniz oldukça önemlidir. Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçları da ameliyattan yaklaşık bir hafta önce kesmeniz uygun olacaktır.
Burun Estetiği Ameliyatı öncesinde uygulanan rahatlatıcı bir ilaç sayesinde bir çok hasta ameliyathaneyi bile hatırlamaz. Tampon uygulanmayan burun ameliyatlarında ameliyat sonrasında ağrı hissedilmediğinden anesteziden uyanma aşaması da son derece konforludur.
Odanıza döndüğünüzde yüzünüze uygulanacak soğutucu maskeler sayesinde şişlik ve morluklar eski dönemlere oranla son derece az görülmektedir. Burun içerisinin temizlenmesi silikon desteklerin alınması yaklaşık olarak ameliyattan sonraki 3.gün yapılmaktadır. Burun üzerindeki alçının alınması ise ameliyattan sonraki 8. gün yapılmaktadır. İlk bir aylık dönemde burun içerisinde kabuklanmalar olabileceğinden burun tıkanıklığı yakınması olabilir. İlk aydaki hızlı iyileşme süreci sonrasında burun dışındaki şişlikler yavaş bir şekilde inmeye ve burun şeklini almaya devam eder. Uzun dönem iyileşme süreci 6 ay ile bir yıl arasında değişebilmektedir.
İyileşme süreci boyunca takipte olmanız ve fotoğraflarınız çekilerek kontrollerinizin yapılması ileride problem yaşama olasılığınızı azaltacaktır.
Burun Ameliyat Süreci Nasıldır? Detaylı bilgi için lütfen video izleyiniz
Daha fazla video için Dr. Göksel’in Youtube kanalını ziyaret edebilir abone olabilirsiniz.