Horlama Tedavisi ve Snorelift Horlama ve uyku apnesi tedavisinde kullanılan minimal invaziv bir prosedürdür. Snor lift ortalama 8 dakika içinde lokal anestezi altında uygulanabilen yumuşak damak askısı olarak tanımlayabileceğimiz bir yöntemdir.
Diğer cerrahi yöntemlerle kıyaslandığında komplikasyonlar açısından reversible olması ve hastaların müdahale sonrasında çok daha az ağrı yaşıyor olması belli başlı avantajlarıdır.
İki yönlü etki eder; Öncelikle yumuşak damağa yerleştirilen Polypropylene den üretilmiş askı materyali sayesinde yumuşak damak yukarıya doğru hareket ettiğinden solunum yolunu açar ve uyku apnesini ortadan kaldırır. İkinci olarak da yumuşak damaktaki horlamaya neden gevşek dokuyu sertleştirerek horlamayı ortadan kaldırır.
Snorelift Almanya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da 2 yılı aşkın bir süredir kullanılmaktadır. Tekniğin Alman ordusunda görev yapan bir Türk Doktora (Dr.Bülent Uğurlu) ait olması da Türkiye açısından diğer bir övünç kaynağıdır.
Horlama tedavisi ve Snorelift sıklıkla lokal anestezi altında uygulanmakta ve müdahale sırasında ağrı olmamaktadır. Hastalar uygulama sonrasında yarım saat içinde evlerine gidebilmektedirler. Basit olarak yumuşak damağa polypropylene den üretilmiş askı materyali yerleştirilmekte ve bu sayede hem yumuşak damak bulunduğu seviyeden yukarıya asılmakta hem de yumuşak damağın gevşemiş dokusu sertleşmektedir.
Müdahale sonrasında 4-5 gün süren yutkunurken ağrı olabilmekte ancak cerrahi yöntemlere kıyasla daha az olmaktadır. Kullanılan ağrı kesicilerle iyileşme süreci oldukça kolay atlatılmaktadır.
Snorelift yönteminde dokularda kesi yapılmamakta ve bu nedenle iyileşme süreci çok daha kısa olmaktadır.
Yerleştirilen askı materyali çıkarılsa bile dokuda oluşan iyileşme dokusu sayesinde etki kalıcıdır.